Smart met Geld voorkomt schulden bij kwetsbare jongeren

Hoe leren we kwetsbare jongeren goed om te gaan met geld? Ze zijn vaak erg gevoelig voor verleidingen terwijl hun portemonnee het meestal niet toelaat. Met als gevolg een grotere kans op financiële problemen en schulden. Het project Smart met Geld maakt deze jongeren financieel weerbaar.

Project Smart met Geld
Het programma Smart met Geld leert jongeren heel praktisch hoe ze met geld om kunnen gaan. De nadruk ligt vooral op het vergroten van bewustwording en weerbaarheid. Met als resultaat: jongeren leren verstandige financiële keuzes te maken en beter hun grenzen aan te geven. 

Voor wie?
Smart met Geld richt zich specifiek op jongeren van 15 tot en met 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Ook ouders, docenten, jongerenwerkers en verzorgers krijgen bij Smart met Geld concrete ondersteuning om kwetsbare jongeren uit de schulden te houden.

E-learning 
De e-learning module is ook zonder de training Smart met Geld te gebruiken. De online tool is daarom openbaar toegankelijk, zodat niet alleen praktijkschoolleerlingen, maar ook andere kwetsbare jongeren en hun ouders er profijt van hebben. De consulenten MEE West-Brabant zullen deze tool dan ook inzetten in hun ondersteuning bij jongeren met een verstandelijke beperking. De e-learning is te bereiken via: www.smartmetgeld.nl/e-learning

Interesse?
Wilt u meer informatie over Smart met Geld of deelnemen aan dit project? Neem dan contact op met Mirjam Lambregts, projectleider Smart met Geld bij MEE Zuidwest Nederland, via 0164 24 88 88, 06 43 87 20 61 of per mail: info@meezuidwestnederland.nl

Ervaringen van jongeren, ouders en professionals leest u op www.smartmetgeld.nl